Hlavní obsah

Autobus s gardisty se na Ukrajině srazil s náklaďákem, 13 mrtvých

Kyjev

Dvanáct příslušníků ukrajinské Národní gardy zahynulo v pondělí při nehodě nákladního automobilu KrAZ s autobusem, který je převážel. Třináctý zemřel v úterý v nemocnici. Dalších jednadvacet gardistů bylo zraněno, uvedla v noci na úterý Ukrajinska pravda s dovoláním na gardu.

Foto: Valentyn Ogirenko, Reuters

Příslušníci ukrajinského praporu ministerstva vnitra Azov (ilustrační foto)

Článek

„Pátého ledna při rotaci dobrovolníků a vojáků Národní gardy Ukrajiny v zóně ATO (protiteroristická operace proti separatistům) došlo kvůli špatnému počasí ke srážce vojenského automobilu KrAZ a autobusu Bohdan,“ uvedla tisková služba gardy.

Televize Hromadske oznámila, že obětí bylo na místě nehody dvanáct, což potvrdilo vnitro. V tiskové zprávě uvedlo, že při kolizi v obci Minivka u Artemivska bylo kolem 19. hodiny zraněno 22 gardistů. Převezeni byli do artemivské nemocnice, kde jeden z gardistů z Kulčinského praporu později zemřel.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Tiskové středisko ATO ráno uvedlo, že „teroristé“, jak Kyjev označuje proruské vzbouřence, v noci na úterý ostřelovali pozice ukrajinských ozbrojených sil jedenáctkrát z různých zbraní včetně dělostřeleckých. Ty použili při ostřelování Poltavské šachty a obcí Kamjanka a Nikišyno.

Jedním z míst porušení příměří bylo jako obvykle i doněcké letiště.

Po druhé hodině ranní ale už žádný výstřel nepadl.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám