Hlavní obsah

Do Doněcku dorazil humanitární konvoj z Kyjeva

– Doněck

Do východoukrajinského Doněcku dorazil v pátek večer konvoj s humanitární pomocí. Dodávka, která má místním obyvatelům ulevit před příchodem nového roku, je první, kterou ukrajinská vláda zorganizovala poté, co dosáhla dohody s proruskými vzbouřenci ohledně převozu potravin, napsala agentura Reuters.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Do Doněcku dorazil humanitární konvoj z KyjevaVideo: Reuters

 
Článek

Jedná se již o 15. humanitární pomoc financovanou ocelářským magnátem Rinatem Achmetovem od letošního září. Zásoby dovezlo 15 kamiónů. Kvůli neshodám mezi ukrajinskou vládou a rebely nebylo možné dodat do oblasti zasažené boji nic jiného než základní jídlo, řekl šéf konvoje Vladimir Ruban.

„Stojí to za tu námahu, i když se dostanou potraviny před novým rokem s naší pomocí jen k pár stovkám obyvatel,“ řekl Ruban.

Místní dobrovolníci zabalili potraviny do plastových pytlů. Organizátoři pomoci zůstanou v Doněcku ještě pár dní, aby dohlédli na distribuci pomoci. „Dobrovolníci budou pokračovat v práci i v neděli, pokud to bude možné. Distribuovat potraviny začneme v pondělí nebo v úterý,“ řekl Andrej Sanin, šéf skladů Nadace Rinata Achmetova.

Podle něj bude rozdáno téměř 60 tisíc balíčků s jídlem na dvaceti místech po celém Doněcku.

Humanitární konvoje organizuje také Rusko. Moskva přitom odmítá nařčení, že pod rouškou pomoci dodává na východ Ukrajiny také zbraně i bojovníky.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám