Hlavní obsah

Kyjev: V tělech z boeingu našli části rakety

Právo, sw

Kovové úlomky částí rakety našli vyšetřovatelé pádu malajsijského boeingu v tělech obětí katastrofy. Oznámila to ukrajinská tajná služba SBU, podle níž to ukazuje na sestřelení letounu raketou země-vzduch.

Foto: Maxim Zmeyev , Reuters

Kus boeingu v Petropavlivce nalezený v červenci

Článek

„Podle jedné z hlavních verzí letadlo bylo sestřeleno raketovým komplexem Buk z území, které kontrolují teroristická uskupení,“ prohlásil Vasilij Vovk, šéf hlavní vyšetřovací správy SBU a zároveň spolupředseda mezinárodní vyšetřovací skupiny.

„V tělech pasažérů byly nalezeny kovové částečky, které nejsou úlomky letounu. Máme důvod soudit, že jde o části rakety,“ doplnil podle agentury Unian. „Dnes můžeme konstatovat, že letadlo spadlo v důsledku vnější akce,“ dodal.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Nově zveřejněné záběry údajně zachytily okamžiky těsně po pádu sestřeleného boeingu na UkrajiněVideo: Reuters

SBU také s odkazem na šéfa nizozemských vyšetřovatelů Freda Westerbekeho informovala, že vyšetřování bude dál pokračovat. „Je složité a vyžaduje mnoho času. Podle předběžných odhadů bude pokračovat i v příštím roce,“ citovala SBU vyšetřovatele, podle něhož „mnohé zprávy médií“ také ukazují na to, že byl stroj sestřelen ze země.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Trosky Boeingu 777 jsou rozeseté na ploše patnácti kilometrůVideo: Reuters

„Vyšetřujeme to, nemůžeme ale zavřít oči před jinými scénáři katastrofy. Vyšetřovatelé nesou zodpovědnost za to, aby soudu předložili nezvratné důkazy,“ vysvětlil.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám