Hlavní obsah

Příměří neplatí, o doněcké letiště se znovu bojuje

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Doněck

Den po dohodě o přerušení bojů o doněcké letiště střety opět propukly. Oznámila to v úterý večer Ukrajinska pravda s odvoláním na tiskové středisko protiteroristické operace ATO.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Proruští rebelové odpalovali v Doněcku rakety hned vedle paneláků Video: Reuters

 
Článek

„Během dne panoval v zóně doněckého letiště klid. Po odchodu představitelů organizace s názvem Společné centrum pro kontrolu a koordinaci otázek palebného příměří a stabilizace linie rozdělující obě strany teroristé obnovili útoky na terminály,“ oznámilo ATO.

Podle sdělení tiskového střediska bylo do osmnácté hodiny zaznamenáno 14 útoků na pozice sil ATO. Dělostřelecká palba zasáhla deset obcí. Mimo jiné se střílelo na Avdijivku, Černuchino, Piski, Šumy a Nikišyno.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Foto: David Ryneš, Yahoo Maps

Na místě se přitom před zástupci generálních štábů Ruska a Ukrajiny a členy Organizace pro bezpečnost a spolupráci v Evropě vzbouřenci řekli, že souhlasí s příměřím u Doněckého letiště.[celá zpráva]

Reklama

Výběr článků

Načítám