Hlavní obsah

Matka v těhotenství pila, má odškodnit dceru

Právo, znk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Anglické matce hrozí, že bude muset své nyní sedmileté dceři zaplatit odškodnění za to, že v těhotenství silně pila. O tom, jestli se žena dopustila trestného činu, nyní rozhoduje odvolací soud na severozápadě Anglie.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Podle obžaloby matka v těhotenství pila „výrazně nadměrné“ množství lihovin, kvůli čemuž se pak dcera narodila s nemocí spojenou s alkoholem.

Obviněná vypila podle právníků například půl láhve vodky a osm plechovek piva za den a spotřebovala tak 40 až 57 jednotek alkoholu denně, přičemž podle zdravotnických úřadů může plod poškodit už 7,5 jednotky (něco přes půl litru červeného vína).

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Matka si podle obžaloby „byla vědoma nebezpečí pro své dítě“, přesto však „toto riziko podstoupila“, napsal deník The Independent. Zástupce Úřadu pro náhrady škod způsobených trestným činem (CICA) Ben Collins ale vyzval soud, aby žádost obžaloby odmítl.

Podle něj bychom mohli dospět do situace, kdy „těhotná matka, která jí nepasterizovaný sýr nebo vajíčka naměkko s vědomím, že tím může uškodit plodu“, stane na lavici obžalovaných.

Reklama

Výběr článků

Načítám