Hlavní obsah

Policisté řidičku zatýkali násilím jako zločince kvůli chybějící nálepce o technické

Právo, Ivan Vilček (Bratislava)

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bratislava

Slovensko je pobouřeno zásahem policie vůči 52leté řidičce, kterou při silniční kontrole muži zákona zatýkali jako nejtěžšího zločince. Podle zasahujících policistů neměla na registrační značce platnou nálepku o technické kontrole.

Slovenská policie brutálním způsobem zadržela řidičku při silniční kontroleVideo: TV Joj

 
Článek

Video ze zásahu zveřejnila jako první televize Joj a záběry vyvolaly bouřlivé reakce. Někteří z diskutujících se policejní hlídky zastávají, ale převažují názory, že hlídka postupovala zbytečně agresivně.

„To je vrchol, jak se policisté chovali. Vždyť takhle nezasahují ani vůči největším mafiánům. S těmi se spíš kamarádí,“ napsal jeden z nich. „Místo nápisu pomáhat a chránit, by měli mít na dveřích služebních automobilů napsáno: buzerovat a šikanovat,“ uvedl bezpečnostní expert Milan Žitný.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

„Působilo to na mě velmi negativně,“ zhodnotil zásah po zhlédnutí videa slovenský ministr vnitra Robert Kaliňák. Případ už vyšetřuje policejní inspekce.

Video natočila dcera řidičky a je na něm vidět, jak se policisté snaží ženě nasadit pouta u otevřeného kufru jejího automobilu. Žena má hlavu přímo v kufru a neustále křičí, že má na očích brýle, aby dávali pozor a nedávali jí pouta.

Incident vyvolala banální nesrovnalost v protokolu o technické kontrole automobilu, v němž nebyla zaznamenána přestříkaná barva. Podle dokumentu však s automobilem bylo možné jezdit do 23. října, zákrok se přitom odehrál koncem září. Když řidička ukazovala policistům zmíněný protokol, policista jí údajně arogantně řekl: „To si můžete strčit, víte kam.“ Mladý policista navíc údajně řidičce tykal, byl nepříjemný a agresivní.

Reklama

Výběr článků

Načítám