Hlavní obsah

Boeing na Ukrajině zasáhlo „množství objektů”, potvrdili vyšetřovatelé

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Amsterdam
Aktualizováno

Pád malajsijského boeingu způsobil v červenci zásah množství objektů, uvedli v úterý nizozemští vyšetřovatelé. Stroj spadl na východní Ukrajině v oblasti bojů armády s proruskými separatisty a od počátku se považovalo za jisté, že byl sestřelen.

Foto: ČTK/AP

Na části nalezeného trupu letounu jsou patrné stopy po zásazích.

Článek

Letoun se podle závěrů nizozemských vyšetřovatelů rozlomil ve vzduchu poté, co byl ve vysoké rychlosti zasažen „množstvím objektů”. Žádné známky technické závady nebo lidské chyby se nenašly, uvedla BBC.

Vyšetřovatelé vycházeli ze záznamů černých skříněk, satelitních záběrů a fotografií na místech pádu.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Už dříve se objevily fotografie, na kterých je v trupu letadla několik menších trhlin. Předběžné závěry proto vedly k tomu, že střela u cíle explodovala a střepiny zasáhly letadlo.

Letadlo se v červenci zřítilo nad východní Ukrajinou, zemřelo všech 198 lidí, většina z nich byli Nizozemci.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Prohledávání trosek zříceného letadlaVideo: Reuters

Stroj na lince z Amsterodamu do Kuala Lumpuru se zřítil nad oblastí kontrolovanou proruskými separatisty a podle všeho byl sestřelen protiletadlovou raketou. Z toho, kdo ji vypálil, se obviňují obě strany konfliktu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám