Hlavní obsah

Ukrajinská armáda ostřelovala centrum Doněcku, zasažena byla nemocnice

– Doněck • Aktualizováno

Centrum východoukrajinského Doněcku se ve čtvrtek ocitlo pod mohutnou dělostřeleckou palbou armády. Podle hlášení z místa přišlo množství lidí o život nebo bylo zraněno. Ukrajinský server Cenzor informoval, že střed města je zčásti poničen. Radnice uvedla, že byla zasažena i nemocnice.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Centrum Doněcku se po bombardování proměnilo v troskyVideo: Reuters

 
Článek

Zásah Centrální městské klinické nemocnice č. 1 si vyžádal jednoho mrtvého a dva zraněné, uvedla Ukrajinska pravda s odvoláním na radnici.

Dělostřeleckou palbou jsou vážně poškozeny i mnohopatrové obytné domy na ulici Rosy Luxemburkové a s nimi sousedící obchod.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Podle svědků je na místě množství zraněných a mrtvých, oficiální čísla ale zveřejněna nebyla. Server Cenzor informoval také o zasaženém trolejbusovém depu č. 1, kde byl zraněn elektrikář.

BEZ KOMENTÁŘE: Ukrajinská armáda bombardovala Doněck

Těžce zraněni byli také dva zaměstnanci Zelenstroje, kteří zrovna kosili trávu na Panfilovově třídě.

Podle svědků byly slyšet výbuchy v celém městě.

Foto: ČTK/AP

Vzbouřenec před poničenou budovou v Doněcku

Ukrajinská armáda a dobrovolnické prapory se ocitly na okraji města na počátku týdne. Ve čtvrtek se ozývala střelba prakticky ve všech městských částech. Těžké ostřelování začalo už v noci. Předchozí noc mělo zase útočit ukrajinské letectvo, Kyjev však nálet popřel.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Ukrajinský Doněck po středečním ostřelováníVideo: Reuters

Městská rada samozvané Lidové doněcké republiky varovala lidi před pohybem venku. „Vyzýváme obyvatele, aby se nezdržovali v ulicích a odebrali se na bezpečné místo,“ uvedla.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Ukrajinci hromadně opouštějí ostřelovaný DoněckVideo: Reuters

Ukrajinská armáda také pozastavila platnost příměří v oblasti pádu sestřeleného malajsijského Boeingu 777. Zdůvodnila to tím, že byly zastaveny práce odborníků v místě. Jakmile budou obnoveny, začne vojsko znovu dodržovat klid zbraní, uvedla agentura Reuters.

Reklama

Výběr článků

Načítám