Hlavní obsah

Vnitřek vraku Costy Concordie opanovaly řasy a ryby. Italové zveřejnili záběry

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Italská policie zveřejnila záběry z vraku výletní lodi Costa Concordia, která se v lednu před dvěma lety po nárazu na útes zpola potopila u ostrova Giglio. Kromě zničeného zařízení a prostor porostlých řasami, jimiž se prohánějí rybky, je vidět i hlavní předsíň lodi.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Záběry z vraku potopené Costy ConcordieVideo: Reuters

 
Článek

Policie video uvolnila deset dní před plánovaným odtažením Costy Concordie do jejího domovského přístavu v Janově. Tam bude rozřezána.

Záchranářům se loni v září podařilo plavidlo dlouhé 290 metrů narovnat. Vrak odvezou na speciálním obřím plochém plavidle Dockwise Vanguard, které se jinak užívá pro přepravu ropných plošin. Posledních 30 stabilizačních prvků technici připevnili k lodi ve čtvrtek.

Foto: Alessandro Bianchi/Files , Reuters

Vrak Costy Concordie odvlečou brzy do Janova.

Organizátoři slibují zveřejnit podrobnosti o přepravě v příštích dnech. Je to největší záchranná akce svého druhu v dějinách mořeplavby. Odstranění lodi má stát nejméně 600 miliónů eur (téměř 16,5 miliardy Kč).

Na palubě Costy Concordie bylo 4200 lidí, z nichž 32 nehodu nepřežilo. Kapitán lodi Francesco Schettino čelí u soudu obvinění ze zabití, porušení předpisů a nedbalosti a také kvůli majetkové škodě.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám