Hlavní obsah

Stávka strojvedoucích ochromila v Belgii vlakovou dopravu

V Belgii v pondělí po 24 hodinách skončila stávka železničářů, která vážně narušila nejen tamní dopravu a ochromila i mezinárodní spoje. Belgická železniční společnost SNCB podle agentury DPA oznámila, že chce učinit maximum pro to, aby úterní doprava již narušena nebyla.

Foto: Yves Logghe, ČTK/AP

Stávka strojvedoucích v Belgii ochromila vlakovou dopravu.

Článek

Odbory vysvětlily, že stávkou protestovaly proti špatným pracovním podmínkám, zejména pak proti přetrvávajícímu nedostatku strojvedoucích, což jim kromě jiného znemožňuje si vybrat letní dovolenou.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

V Belgii v pondělí vyjelo jen asi 20 procent vlaků. Na jihu ve Valonsku byla situace nejhorší, na trať se nedostala takřka žádná souprava. Na severu ve Flandrech, kde některé vlaky jezdily, byla podle SNCB doprava "těžce narušena".

Potíže postihly i mezinárodní expresní spoje ICE a Thalys. Německé dráhy DB uvedly, že rychlovlaky z Frankfurtu nad Mohanem do Bruselu končily v Kolíně nad Rýnem, kde museli cestující přestoupit do autobusů. Thalys své linky do Kolína a Essenu zcela odřekl. Stávka narušila také dopravu rychlovlaků Eurostar mezi Bruselem, Paříží a Londýnem.

Řada Belgičanů se kvůli stávce rozhodla jet do práce autem, což na silnicích vyvolalo dopravní zácpy.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám