Hlavní obsah

Papežského nuncia odsoudili za obtěžování ministrantů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vatikán

Vatikánský tribunál uznal vinným bývalého papežského vyslance v Dominikánské republice Jozefa Wesolowského ze sexuálního zneužívání. Zbavil ho kněžského stavu. Polák je nejvyšší představitel Vatikánu vyšetřovaný kvůli sexuálnímu zneužívání, uvedla v pátek BBC.

Foto: Profimedia.cz

Nuncius Jozef Wesolowski (vpravo) s dominikánským ministrem zahraničí

Článek

Wesolowski má dva měsíce na podání odvolání. Jako občan Vatikánu současně čelí i kriminálnímu stíhání, což by pro něj mohlo skončit vězením.

Vyšetřování probíhá i v Dominikánské republice, tam však nebylo proti němu vzneseno obvinění.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Ve funkci nuncia tento Polák sloužil v Dominikánské republice pět let. Loni byl odvolán, protože zneužíval mladé hochy. Obtěžoval ministranty a byl také vyfotografován, jak navštěvuje místa, kam chodí nezletilí prostituti. [celá zpráva]

Wesolowski dlouhodobě zastupoval Vatikán v zahraničí, působil i v JAR, Japonsku, Švýcarsku, Indii, Dánsku, Bolívii, Kazachstánu, Turkmenistánu a Uzbekistánu.

Reklama

Výběr článků

Načítám