Hlavní obsah

Východ Ukrajiny demonstruje proti volbám, zájem jinde není velký

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kyjev

V Doněcku a Charkově proruští radikálové demonstrují proti prezidentským volbám. Bezúspěšně se pokusili napadnout rezidenci oligarchy Rinata Achmetova. Ve zbytku země není zájem o volby nijak velký. K urnám přišlo ke druhé hodině odpoledne asi 40 procent voličů, což je o trochu méně než při prezidentské volbě v roce 2010.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Proruští členové Východního batalionu vjeli za jásotu obyvatel do Doněcku a stříleli do vzduchuVideo: Reuters

 
Článek

Nejvyšší účast volební komise registrují v hlavním městě Kyjevě a jeho okolí a rovněž v centrální Kirovohradské oblasti. Během dopoledne volební komise zaznamenaly 19 stížností na průběh voleb, šest volebních okrsků v jihoukrajinském Mykolajivě a jeden v Charkově muselo být vyklizeno kvůli anonymnímu telefonátu o uložení bomby.

Ústřední volební komise konstatovala, že s výjimkou východu země volby probíhají klidně a organizovaně.

Šéf komise Mychajlo Ochrendovskyj oznámil, že v Doněcké a Luhanské oblasti na východě Ukrajiny bylo otevřeno 735 z celkového počtu 3900 volebních okrsků. Ostatní buď blokují extremisté, nebo v nich nefungují volební komise.

Foto: Kacper Pempel, Reuters

Muž při volbách na západě Ukrajiny

Poměrně nízkou volební účast nepřevyšující deset procent zaznamenává ústřední volební komise nejen na východě, ale i na západě země v Zakarkapatské oblasti. Ochrendovskyj nevyloučil, že číslo může být vzhledem ke špatnému telekomunikačnímu spojení nepřesné.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám