Hlavní obsah

Polští rodiče nechali vyhladovět šestiměsíční dítě

Právo, Pavol Minarik

Půlroční Magda z obce Brzezna na jihu Polska zemřela hlady. Její tělíčko připomínalo oběti koncentračních táborů, vyzáblé na kost a kůži. Za smrtí holčičky není ani nemoc, ani bída, ale úmysl, informoval v pátek polský deník Fakt s odvoláním na policejní zdroje.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Záchranku zavolal krátce po smrti holčičky její 34letý otec. Šokovaný lékař vzápětí upozornil policii na podivné okolnosti úmrtí kojence. S takovým případem se podle svých slov během své dlouholeté praxe ještě nesetkal.

„Pitva prokázala, že děvčátko nebylo nemocné, neutrpělo žádný úraz, ale zemřelo na totální podvýživu,“ píše se ve zprávě patologa.

Zjistilo se, že rodiče ihned po narození holčičky odmítli jakoukoliv lékařskou péči, tvrdili, že s ní budou navštěvovat pediatra na Slovensku. Ve skutečnosti s ní nikde nebyli a nenechali ji podstoupit jakákoliv očkování. Když se obvodní lékařka snažila malou Magdu vyšetřit, rodiče holčičky ji odmítli vpustit do domu.

„Rodiče mrtvého dítěte byli členy sekty New Age a neuznávali moderní léčebné metody. Jediný, komu věřili, byl léčitel z Noweho Sączu. Ten holčičce naordinoval jakousi ekologickou dietu,“ napsal list Gazeta Krakowska. Dívenka byla dva týdny v kritickém stavu, než zemřela.

„Oběma rodičům hrozí trest 10 let vězení. Jsou obviněni z mimořádně krutého zacházení s následkem smrti,“ uvedl Piotr Kosmaty mluvčí prokuratury v Krakově.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám