Hlavní obsah

Čech se Slovákem znásilnili Britku, která potřebovala pomoc

Právo, sw

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Leeds

Dlouholeté tresty dostali v britském Leedsu Čech a Slovák, usvědčení ze znásilnění mladé ženy, která je po propuštění z nemocnice požádala o odvoz domů. Uvedl to list Yorksire Evening Post.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Jan Gorol (54), který do Británie přijel v roce 2011 z Česka, se k činu přiznal a dostal sedm a půl roku vězení. Jakmile si odpyká trest, má být podle soudce Toma Baylisse tento ženatý otec dvou dětí deportován zpět. Slovák Vojtěch Bady (35) dostal devět let.

„Pokud by bylo třeba zdůraznit, jak znásilnění postihuje oběť, lze to vyjádřit prostými slovy této ženy. Ponechali ji traumatizovanou a s pocity bezcennosti,“ prohlásil Baylisse. „Přesně to jste jí svými činy způsobili,“ dodal.

Dvacetiletá dívka k mužům přistoupila v jednom z leedských obchodů a řekla jim, že byla propuštěna z nemocnice a neví, jak se dostat domů. Žena se do péče lékařů dostala o den dříve, když zkolabovala po nadměrném pití vodky, upřesnil návladní Mark McKone.

Bady a Gorol ženu svezli, ale místo k ní domů jeli do supermarketu, kde koupili vodku a kokakolu. Pak ji odvezli do domu v leedské části Harehills, kde ji napojili alkoholem smíchaným s viagrou. Následně ji Bady znásilnil. Pak ji odvezli na další místo, kde ji znásilnil Gorol.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám