Hlavní obsah

Vrah zabil muže a snědl jeho plíci. Důvodem byly šachy

Právo, sw

„Jeden z nejděsivějších případů násilí proti nevinnému v irských dějinách“ vyšetřují dublinští kriminalisté. Mimořádně brutální vražda se odehrála v noci na neděli v Castleknocku u irské metropole. Pravděpodobný vrah byl zadržen.

Foto: Profimedia.cz

Irská obec Castleknock

Článek

Když policisté deset minut před druhou v noci přijeli na místo činu, spatřili děsivou scénu. Oběť, 39letý Tom O’Gorman, bývalý novinář a nyní výzkumník v katolickém institutu, měla proříznuté hrdlo, utržila desítky bodných ran v oblasti hrudníku a hlavy. Vrah údajně oběť také bil činkou do hlavy.

„Brutální jatka“

„Krev byla všude po pokoji. Byla to brutální jatka a příšerný ďábelský čin,“ citoval britský Sun on Sunday jednoho z vyšetřovatelů. Ten také prozradil, že „vrah vyndal a snědl“ plíci oběti. Dva mladí policisté, kteří na místo činu dorazili jako první, budou zřejmě potřebovat pomoc psychologa.

Stejně jako brutalita vraždy vyšetřovatele šokoval i její pravděpodobný motiv. K činu se přiznal 34letý Saverio Bellante ze sicilského Palerma, který si u oběti pronajímal pokoj. Právě on policisty zavolal.

„Jsem vinen,“ řekl jim prý, když přijeli na místo činu. Ital se při výslechu přiznal, že O’Gormana ubodal a snědl jeho plíci – kvůli hádce nad šachovou partií. Podle prvních zjištění ve zločinu nehrál roli alkohol ani drogy.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám