Hlavní obsah

Studentka při demonstraci políbila policistovi helmu, teď má na krku obvinění

– Turín
Novinky, rei

Turínská prokuratura řeší policejní obvinění 20leté studentky, která při protestu proti výstavbě vysokorychlostní železnice na severu Itálie minulý měsíc demonstrativně políbila hledí policistovy přilby. Policie mladou ženu viní ze sexuálního útoku. O případu informoval italský list La Repubblica.

Foto: Profimedia.cz

Studentka Nina De Chiffreová při demonstraci líbá policistu Salvatora Piccioneho.

Článek

„Raději budu obviněna, než aby byl můj polibek vnímán jako gesto usmíření. Bylo to gesto znechucení nad pořádkovými silami,“ prohlásila Nina De Chiffreová, jejíž polibek při demonstraci z poloviny listopadu zachytili fotoreportéři. De Chiffreová si ještě následně lascivně olízla prsty a přiložila je k policistovým ústům.

Podle policie šlo jednoznačně o urážlivé gesto. Policejní odbory COISP proto De Chiffreovou obvinily ze sexuálního útoku a urážky veřejného činitele.

„Kdyby policista políbil ji, tak by se strhla třetí světová. Anebo co kdyby ji poplácal po zadku? Zuřila by. Takže když to udělá příslušníkovi ve službě, má se to tolerovat?“ argumentuje šéf odborů Franco Maccari.

Policista Salvatore Piccione, jehož přilbu dívka políbila, k incidentu pouze uvedl, že má v popisu práce provokace ignorovat. „Důležité je, že se demonstrace obešla bez narušení klidu.”

Trať se má napojit na síť TGV

Úřady na severu Itálie plánují výstavbu vysokorychlostního železničního koridoru, který by se napojil na francouzskou síť rychlovlaků TGV. Jízda z Milána do Paříže by se tak zkrátila ze sedmi na čtyři hodiny.

Proti záměrům protestují někteří Italové už několik let. Obyvatelé turisty oblíbeného údolí Susa u hranic s Francií se obávají, že rychlodráha je neodčinitelně poškodí. Tvrdě bránili hlavně stavbě tunelu. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám