Hlavní obsah

Exprezident Walesa požaduje čipování politiků

Právo, Pavol Minárik

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Varšava

Korupce, podvody a spekulace politiků na celém světě už dávno přerostly do obrovských rozměrů a běžnými prostředky si společnost s těmito neduhy nedokáže poradit, myslí si bývalý prezident Polska Lech Walesa, který hned přispěl s návrhem řešení. Spatřuje ho v čipování politiků.

Foto: Profimedia.cz

Lech Walesa

Článek

„Co nejdříve musíme vypracovat program čipování politiků, který jim v tom zabrání,“ prohlásil v úterý na summitu laureátů Nobelovy ceny míru ve Varšavě Walesa, který je nositelem tohoto ocenění.

„Politici se nám vymykají kontrole, je třeba urychleně najít nové technické způsoby, jak je střežit,“ uvedl Walesa. Docházením na nudná shromáždění ani zkoumáním jejich činnosti běžnýma očima se podle něj nic nedokáže. „Je nutné jim zavést pod kůži čipy, které přesně zaznamenají všechny jejich podvody a spekulace,“ dodal bývalý polský prezident.

Politici musí být zodpovědní

Politici za své podvody musí nést zodpovědnost. Kromě vysokých trestů by žádný z nich ani žádný z jejich příbuzných nesměl 50 let působit v politice.

Hlavním tématem XIII. summitu laureátů Nobelovy ceny míru, který potrvá do středy, jsou příčiny krize, spravedlnost a lidská práva. Kromě Dalajlámy, Michaila Gorbačova, Frederika de Klerka, Sizin Ebadi, Lecha Walesy a dalších laureátů se ho účastní kolem šesti tisíc hostů z celého světa i z Polska.

Názory sedmdesátiletého Walesy se v poslední době radikalizují a vzbuzují podiv. Nedávno například přišel s nezvyklým požadavkem na sloučení Německa a Polska do jednoho státu. Společný stát Poláků a Němců by se podle něj měl jmenovat Europa. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám