Hlavní obsah

Slovenského vojáka obětovali a uřízli mu lano z helikoptéry, tvrdí očitý svědek

Právo, Ivan Vilček (Bratislava)
Bratislava

Při čtvrtečním výcviku slovenských vojenských policistů ve výcvikovém středisku Lešť zahynul profesionální voják. Při slaňování z vrtulníku čtyřicetiletý otec tří dětí z Banské Bystrice spadl z výšky dvaceti metrů na beton.

Foto: Alex Švamberk, Novinky

Vrtulník Mi-17 slovenských vzdušných sil v digitální kamufláži

Článek

Ve slovenských médiích se v pátek objevily dohady o tom, že lano s vojákem uřízli na příkaz pilota, protože vrtulník měl technické potíže s hydraulikou. Vojenští policisté při výcviku slaňovali z vrtulníku na střechu budovy. Dvěma se to podařilo, ale při slaňování třetího došlo ke zmíněné tragédii.

„Ten voják nespadl vlastní vinou. Lano mu odřízl jeho velitel na příkaz pilota. Jinak hrozilo, že se vrtulník zřítí. Vrtulníku selhaly všechny funkce a sotva přistál. Viděl jsem to na vlastní oči,“ cituje server čas.sk údajného očitého svědka.

Slovenské ministerstvo obrany tyto informace nekomentovalo.

„Ve výcvikovém středisku Lešť došlo k mimořádné události při výcviku vojenských policistů. V současnosti případ vyšetřuje vojenská policie a letecký úřad. Bližší informace vzhledem k probíhajícímu vyšetřování nebudeme poskytovat,“ uvedla mluvčí ministerstva obrany Martina Balleková.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám