Hlavní obsah

Na Slovensku objevili obrovský arzenál zbraní

– Bratislava • Aktualizováno
Právo, Ivan Vilček, Bratislava

Granáty, samopaly, brokovnice, střílející pero a protipancéřové zbraně našla slovenská policie v jedné bratislavské garáži a také zakopané v sudech pod chatou na Záhoří.

Foto: policie SR

Slovenští policisté objevili samopaly, útočné pušky i protipancéřové zbraně.

Článek

„Jedná se o největší arzenál zbraní zadržený policií. S největší pravděpodobností byl využívaný jednou z organizovaných skupin působících na území Bratislavy,“ uvedl na páteční tiskové konferenci policejní prezident Tibor Gašpar.

Foto: Policie SR

Pravděpodobně se jedná o skupinu podsvětí zvanou Sýkorovci. V garáži našla policie 28 tzv. puškových granátů, 16 ručních granátů, 12 pistolí, 24 kilogramů trhaviny, 30 samopalů, osm pušek, střílející pero a sedm protipancéřových zbraní.

V sudech pod chatou bylo 16 útočných pušek, čtyři brokovnice, pět samopalů, deset pistolí, dva revolvery, devět protipancéřových zbraní, 645 kusů různého střeliva, 240 kilogramů průmyslové trhaviny a sáček s plastickou hmotou, pravděpodobně semtexem.

Foto: Policie SR

Část zabavených zbraní byla ukrytá v sudech pod chatou.

V souvislosti s nálezem zbraní byl z podpory zločinecké skupiny a nedovoleného ozbrojování a obchodování se zbraněmi obviněn Juraj H. „Zabezpečoval pozemky a prostory za účelem uskladnění věci, které souvisí se závažnou trestnou činností,“ dodal Gašpar.

Skupina Sýkorovci dostala jméno po bývalém šéfovi Miroslavu Sýkorovi, který byl v 90. letech jedním z prvních mafiánských bossů v historii Slovenska. Zastřelili ho 6. února 1997 v Bratislavě. Policie postupně část skupiny rozložila a její členové dostali vysoké tresty.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám