Hlavní obsah

Ruský čaroděj sliboval modelkám očistit duši. Místo toho je vraždil heroinem

Moskva

Ruští policisté zadrželi ve čtvrtek muže podezřelého z vražd čtyř fotomodelek, které se také věnovaly prostituci. Své oběti lákal na tvrzení, že má paranormální schopnosti a může jim vyčistit karmu. Když ho navštívily, dal jim smrtelnou dávku heroinu. Podle webu Russian Times se přiznal.

Foto: Profimedia.cz

Rus modelky zabil heroinem. Ilustrační foto

Článek

Zadrženým mužem, který se vydával za léčitele s nadpřirozenými schopnostmi, je podle moskevského rozhlasu dvaačtyřicetiletý Georgij Martirosjan z gruzínského Tbilisi, známý jako čaroděj nebo čistič karmy.

Ženy ho navštěvovaly, protože slyšely, že jim může očistit duše a také jim pomoci zmnožit jejich jmění, protože jak říkal, umí nabít kapitál pozitivní energií.

Místo toho je však o peníze připravil. „Ve všech případech ukradl z bytů obětí 1,5 až tři milióny rublů,“ uvedli policisté.

Většinou šlo o celoživotní úspory. Natalja Trapezniková, která přišla do Moskvy, aby se proslavila, mu dala 1,2 miliónu rublů, tedy celý svůj majetek, v naději, že se zmnoží. Přišla však o život.

Své oběti předávkoval heroinem, což mu pomohlo dlouho unikat. „Věděl, že modelky kvůli obtížnému životu jsou často závislé na drogách, jako je heroin a metadon. Předávkování je v těchto případech běžné,“ uvedla policie.

Léčiteli hrozí doživotí

Nakonec se mu policisté dostali na stopu pomocí záznamu bezpečnostních kamer. S vyšetřovateli souhlasil, že se muži na záznamu podobá, ale popřel, že by jím byl. Policii trvalo rok a půl, než to prokázala. Martirosjan nepopíral, že mrtvou Trapeznikovou znal. Přiznal, že ho požádala o pomoc. „Pracovala pro nějakou společnost, ale to bylo jen na oko, ve skutečnosti to byla luxusní prostitutka s bohatými klienty,“ řekl bulváru Life.ru. I další dvě ženy, z jejichž vraždy byl podezřelý, byly prostitutky.

Hájil se, že v době, kdy bylo tělo Trapeznikové nalezeno, nebyl v Moskvě, ale v Tbilisi. Ukázalo se však, že noc před odjezdem ji navštívil. Podobné byly i okolnosti dalších tří případů.

V případě odsouzení hrozí Martirosjanovi doživotí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám