Hlavní obsah

Vrah dvou žen načmáral jejich krví na zeď nápis "Svobodu Pussy Riot"

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Moskva
Aktualizováno

Ruští kriminalisté pátrají po pachateli vraždy dvou žen, zřejmě matky a dcery, spáchané v Kazani. Vrah na místě činu zanechal krví psaný nápis v angličtině: "Svobodu Pussy Riot!". Oznámila to ve čtvrtek ruská agentura Interfax s odvoláním na federální vyšetřovatele a místní úřady.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Vrah napsal krví svých obětí na zeď nápis Free Pussy RiotVideo: Reuters

 
Článek

Podle agentury Interfax byl zločin ohlášen ve středu odpoledne. Těla obou žen narozených v roce 1936 a 1974 byla pokryta bodnými a řeznými ranami a byla silně zmrzačena. Na místě pracují kriminalisté, po pachatelích se pátrá. Zabity byly mezi 24. a 26. srpnem. Těla byla objevena, když si sousedé stěžovali na zápach.

"Na místě zločinu byl na zdi bytu nápis napsaný zřejmě krví: Free Pussy Riot," uvedl federální vyšetřovací výbor. Místní vyšetřovatelé však nevylučují, že pachatel mohl vytvořit falešnou stopu, možná byl opilý či zdrogovaný. Psychologové se dohadují, zda nešlo o čin duševně chorého člověka.

Obhájci tří členek skupiny Pussy Riot se od zločinu distancovali jako od "hnusné provokace" a vyzvali úřady k co nejrychlejšímu dopadení pachatelů.

Vrahové provokatéry?

Spojování zločinu s Pussy Riot považuje manžel jedné z punkerek Pjotr Verzilov za obdobnou "provokaci" jako nedávné zničení čtyř pravoslavných křížů v ruských regionech. "To už vrahové jsou i provokatéry?" pozastavila se veteránka ruského disentu Ljudmila Alexejevová.

Tři členky Pussy Riot byly 17. srpna odsouzeny v Moskvě ke dvěma letům odnětí svobody za to, že v únoru v pravoslavném chrámu v Moskvě zazpívaly "punkovou modlitbu" proti nynějšímu prezidentovi Vladimiru Putinovi a patriarchovi pravoslavné církve Kirillovi. [celá zpráva]

Kazaň je metropolí Tatarstánu, kde značnou část populace tvoří muslimové.

Krví bylo napsáno i slovo "Prasata" na místě vraždy těhotné herečky Sharon Tateové, kterou spáchal gang Charlese Mansona.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám