Hlavní obsah

Úředník se pochlubil, že posledních 14 let v práci nic nedělal. Vydělal však milióny

Menden

O pořádný rozruch se v Německu postaral jistý úředník z Mendenu na západě země. V rozlučkovém e-mailu před nástupem na penzi uvedl, že za předchozích 14 let nicnedělání v práci dostal 745 000 eur (18,5 miliónu korun), napsal ve středu server welt.de.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Čerstvý důchodce tvrdí, že se na penzi velmi snadno zabezpečil. Ilustrační foto.

Článek

"Od roku 1998 jsem byl jen přítomný," napsal nyní již bývalý geodet. V elektronickém dopise kritizoval fakt, že mu byly úkoly systematicky odebírány a že nakonec neměl nic na práci. "Takže jdu na penzi báječně připraven," dodal.

Novopečený 65letý důchodce městu také vytkl, že k jedné práci vznikaly dvojí struktury, které ji měly na starosti, a že úřad na jeho práci dokonce přijal nového pracovníka. Volný prostor, který tak získal, prý samozřejmě dobře využil.

Dopis, který byl určen jen pro kolegy, se ale dostal do médií a senior se k němu již nechce vyjádřit.

Mendenský starosta Volker Fleige způsob rozloučení kritizoval a uvedl, že postrádá jakoukoli čest a slušné chování. Podle místního tisku si muž nikdy na podmínky svého zaměstnání nestěžoval.

Pisateli kritického e-mailu žádný postih nehrozí. Fleige uvedl, že město proti němu neplánuje žádné sankce. Případný zájemce o zmíněný post má ale smůlu, pozice zůstane z úsporných důvodů neobsazena.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám