Hlavní obsah

Matka utopila dceru v kbelíku, aby zmlkla, když skypovala s přítelem

– Oslo
Novinky,

Šestadvacetiletá Norka pákistánského původu Yasmin Chaudryová je od čtvrtka ve vazbě kvůli tomu, že zabila roční dceru, když ve tři ráno hovořila po Skypu se svým britským přítelem. Původně uvedla, že šlo o nehodu, nyní tvrdí, že ji navedl její přítel. Případ z října 2010 vyšetřuje společně britská a norská policie, uvedl web International.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Článek

Chaudryová strčila hlavičku dítěte do kbelíku s vodou, aby ji přestala obtěžovat a nekřičela. Když zjistila, že se její dcera nehýbe, zavolal záchranku. Ta ji odvezla, ale o den později byla dívka prohlášena za mrtvou.

Záchranářům řekla, že šlo o nehodu, kdy dívka spadla do kbelíku. Vyšetřovatelům se ale její verze nezdála a uvalili na ni vazbu kvůli podezření z vraždy. Chaudryová pak uvedla, že ji její přítel, který není otcem dítěte, poradil, aby dítě utopila.

To ale Brit, který s ní byl v době tragédie na Skypu, popírá. „Říká, že záměrem nebylo zabít dítě,“ uvedla pro list The Sun norská policejní vyšetřovatelka Kristin Rusdelová a dodala: „V zásadě vyprávějí oba stejný příběh, ale v detailech se liší. Ona říká, že on ji instruoval, co dělat, a on říká, že se na tom oba podíleli stejnou měrou, když se bavili o tom, jak dítě přivést k disciplíně.“

Přiznala, že zvažuje obvinit z podílu na vraždě i Brita, jehož jméno zatím nebylo zveřejněno. Norové jej vyslechli těsně před Vánocemi a zvažují, že požádají o jeho vydání.

Ke vztahu dvojice norská vyšetřovatelka dodala. „On je její internetový přítel. Potkali se jednou a pak ve vztahu rok pokračovali po síti.“

Otec mrtvé holčičky žije v rodném Pákistánu, kam odjel, když se vztah s Chaudryovou rozpadl.

Reklama

Výběr článků

Načítám