Hlavní obsah

Šéfka Mojsejová chce zacvičit se Slovenskem: Spojím se i s ďáblem

Právo, Ivan Vilček (Bratislava)

Kontroverzní košická podnikatelka Nora Mojsejová, v České republice známá z televizního pořadu Šéfka, vstoupila do slovenské politiky. Stala se lídrem Strany svobodné slovo (SSS), kterou představila ve čtvrtek na tiskové konferenci v Bratislavě. Mojsejová tvrdí, že se spojí třeba i s ďáblem, pokud podpoří její program.

Mojsejová představila program strany SSSVideo: Ivan Vilček, Právo

 
Článek

Je přesvědčena, že v březnových parlamentních volbách dostane přes pět procent hlasů. Podle Mojsejové nová strana není vyhraněná ani doleva, ani doprava. „Chceme, aby se občané mohli svobodně vyjadřovat, svobodně podnikat a minimálně se svobodně tvářit. Demokracie na Slovensku skončila tři měsíce po roce 1989,“ uvedla Mojsejová.

Podnikatelka tvrdí, že občané se stali rukojmími v rukou politiků. „Politik je pán a občan je pouze otrok,“ dodala.

Cestu z ekonomické recese vidí podnikatelka v podpoře domácích podnikatelů. „Musíme dát podnikatelům zelenou, aby mohli zaměstnávat lidi. Recesi způsobili politici, svými nesprávnými rozhodnutími,“ uvedla Mojsejová. Strana chce snížit daň z přidané hodnoty ze současných 19 na 10 procent a snížit odvody pro podnikatele.

Mojsejová kritizovala, že v předčasných parlamentních volbách opět kandidují ty samé tváře. „To jsou stále stejní, už dvacet let. Co dvacet let, třicet jsou to stále stejní politici,“ dodala.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám