Hlavní obsah

Somálky dostaly podmínku za brutální útok na Britku, vadilo jim, že pila

Novinky,

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Leicester

Čtyři somálské ženy unikly v Británii hrozbě vězení, když jim soudce Robert Brown dal jen podmínečný šestiměsíční trest za brutální napadení mladé Britky Rhey Pageové na ulici před 17 měsíci v Leicesteru. Tři musejí odpracovat 150 hodin veřejných prací a čtvrtá, která musí třikrát týdně na dialýzu, má také čtyřměsíční zákaz nočního vycházení, uvedl list Daily Mail.

Článek

Nyní 22letá Rhea Pageová po práci zašla s přítelem do baru na pár skleniček. Když se vraceli domů, zaútočily na ně čtyři mladé Somálky, tři sestry Maxamedové ve věku 24 až 28 let a jejich 28letá sestřenice.

I když napadená tvrdila, že motiv útoku byl rasistický, soudce to tak neviděl. Žalobce Jamee Bide Thomas přitom řekl, že Amaro Maxamedová, která jako první zahájila útok, na ženu křičela "bílá kur...".

Brutální útok

Pageová útok podrobně popsala: „Šli jsme na taxíka, když jsem slyšela, jak mi tyto ženy urážlivě nadávají. Křičely na mne bílá kur... a bílá děvko. Když jsem se otočila, jedna z nich mě chytila za vlasy, vrazila mi do vlasů prsty a stáhla mě na zem. Tam do mě začaly kopat.“

„Pořád mě kopaly do hlavy a do zad. Celou dobu jsem ležela na zemi. Plakala jsem a křičela. Byla jsem vyděšená, myslela jsem, že mě chtějí zabít.“

Napadená byla celá od krve, měla rozsáhlé podlitiny a oděrky na hlavě, zádech, nohou a pažích. Měla také vytrhané celé prameny vlasů. Skončila v bezvědomí, protože ve chvíli, kdy přijížděla policie a Somálky začaly utíkat, jedna se ještě vrátila a kopla ji do hlavy.

Motivem měla být opilost napadené

Somálky se hájily, že zaútočily, protože viděly, že žena je opilá. To také zdůrazňoval obhájce: „Jsou to somálské muslimky, alkohol a drogy neužívají.“

Ženy se přiznaly, že způsobily napadené zranění. Soudce zdůraznil, že jejich čin na ně vrhá špatné světlo. Přihlédl ale k tomu, že ženy čelily značnému násilí ze strany partnera Pageové, který se s nimi rval a konflikt se tak eskaloval.

Žena byla rozsudkem pobouřena, protože se jí stále vracejí hrozivé vzpomínky. Kvůli nim také musela nechat své práce „To není žádný trest a vysílá to poselství, že je v pořádku někomu něco takového udělat. A není žádná omluva, že to udělaly, protože neužívají alkohol a drogy."

Reklama

Výběr článků

Načítám