Hlavní obsah

Slováka srazil vlak, přežil s pouhými zlomeninami

Právo, Ivan Vilček (Bratislaba)

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bratislava

Slovák z Košic propil peníze na vlak, tak se rozhodl jít dál pěšky po kolejích. Ušel přes třicet kilometrů, když ho srazil vlak. Jak informovala v sobotu televize Markíza, 62letý muž zázrakem přežil a skončil v nemocnici se zlomeninou stehenní kosti a ramene.

Foto: Luděk Fiala, Novinky

Článek

Muž vyrazil z Košic na návštěvu k příbuzným do Bardejova. Jel vlakem do Prešova, kde v nádražní restauraci propil poslední peníze a neměl z čeho koupit jízdenku do Bardejova.

„Dostal šílený nápad a do Bardejova se vydal pěšky po kolejích,“ uvedla televize. Muž se stanici pochlubil, že mu to šlo dobře, než ho srazil vlak. „Šel jsem za sestrou a dcerou,“ uvedl.

Do cíle by však nedorazil, protože turistu zmátla výhybka a vydal se opačným směrem. Z Prešova urazil 32 kilometrů až do obce Lipany. Cestou potkal několik vlaků, kterým se úspěšně vyhýbal. Za obcí Lipany už nestihl před přijíždějícím vlakem uskočit. Souprava ho srazila a táhla ho několik metrů za sebou.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám