Hlavní obsah

Sedmnáctiletá dívka zemřela 20 minut poté, co si nabarvila vlasy

Novinky, Jakub Kynčl
Airdrie

Britská policie vyšetřuje smrt sedmnáctileté Tabathy McCourtové ze skotského Airdrie v hrabství Lanarkshire. Ta zemřela v sobotu v noci jen 20 minut poté, co si u kamarádky nanesla na své vlasy barvu. Je pravděpodobné, že zemřela na následky prudké alergické reakce.

Článek

Tabatha McCourtová si užívala v domě své kamarádky Heather Goodhallové holčičí večer. Dvojice sledovala X Factor, barvila si vlasy a vedla tradiční řeči na téma chlapců. Tabatha z ničeho nic odešla do koupelny, po chvíli vyběhla, rvala si z hlavy vlasy i s kořínky a křičela bolestí. Kamarádka okamžitě zavolala záchrannou službu, lékaři už však dívce nedokázali pomoci a ta krátce po převozu do nemocnice zemřela.

Jako předběžnou příčinu její smrti vidí lékaři extrémní alergickou reakci na peroxid vodíku. Její kamarádka uvedla, že si Tabatha barvila vlasy velmi často a měnila barvu vlasů podobně jako oblečení.

Tabatha žila se svými rodiči Peterem a Margaret, sestrami Tiffany (15) a Jasmine (11). Její matka požádala okolí o klid, aby se mohla celá rodina se smrtí milované dívky vyrovnat.

"Mám tě ráda, princezno. Byl to krátký život, ale žila jsi ho naplno," napsala na vzpomínkové stránky na Facebooku její sestra Tiffany McCourtová.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám