Hlavní obsah

Slovák vyhrál nad bakterií E.coli pomocí whisky

Právo, Ivan Vilček
Bratislava

Slovák Milan Valentovič (83) tvrdí, že nad baktrií E.coli zvítězil pomocí whisky. Jak řekl deníku Nový čas, nebezpečnou střevní baktérií se nakazil v roce 1976 v Tunisku. „Můj známý Tunisan mi přinesl tehdy nejdražší whisky a řekl, že mám pít třikrát denně půl deci a bude po všech bakteriích. Měl pravdu,“ uvedl.

Foto: Profimedia.cz

Slovák přemohl nebezpečnou bakterii pomocí whisky.

Článek

Profesor Valentovič v Tunisku učil třináct let. „Najednou jsem se cítil velmi slabý. Nedokázal jsem stát na nohou. Měl jsem deset dní teplotu 40 stupňů a hubl jsem,“ řekl. Po deseti dnech se cítil bezmocný. „Myslel jsem, že mi odbila poslední chvilka,“ dodal.

Pomohl mu kamarád, který ho vzal na soukromou kliniku. „Tam zjistili, že mám v sobě bakterii, která mě může zabít. Dali mi lék, který však mohl způsobit ztrátu zraku,“ uvedl Valentovič. Rozhodl se, že léky užívat nebude.

Další kamarád mu poradil whisky a ta ho nakonec vyléčila. Po několika dnech pravidelného pití whisky opět vyhledal lékaře, který byl velmi překvapený a řekl, že právě překonal vážnou infekci E.coli. „Byl jsem rád, že žiju,“ dodal Valentovič. Slovák tvrdí, že infekci mu způsobila broskev. Od té doby už nikdy nejedl nemyté ovoce.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám