Hlavní obsah

Autobus sjel ve Švédsku po schodech a vjel do davu lidí

Novinky,

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Stockholm

Šest zraněných si v sobotu vyžádala nehoda autobusu ve Stockholmu. Podle agentury AP řidič ztratil z neznámých příčin nad autobusem kontrolu na náměstí, kde ještě zůstával shromážděn velký dav po maratonském běhu.

Článek

Mezi hospitalizovanými je i roční dítě, které utrpělo jen lehké zranění. Do nemocnice byl převezen i řidič vozidla, ačkoliv vyvázl bez úhony na zdraví.

Na náměstí vypukla po nehodě panika. "Slyšel jsem dvě rány a napřed jsem si myslel, že to byla bitka, ale pak jsem viděl autobus, jak sjíždí schodiště schod po schodu," řekla AP 30letá svědkyně Charlotta Asellová,

Podle ní lid křičeli a ona sama běžela k poblíž zaparkovanému policejnímu vozu.

"Dala jsem si ruce před oči. Viděla jsem, že je to zlé a že lidé jsou vážně zraněni a nechtěla jsem se na to dívat."

Dodala, že na náměstí viděla kočárek, ale dítě vyvázlo bez vážnějších zranění.

Nemocnice Karolinska uvedla, že přijala jednoho těžce zraněného muže, dvě ženy s lehčími zraněními a roční dítě s lehčími zraněními. Dva další lidé s poraněním ramen byli převezeni od Všeobecné jižní nemocnice.

Policie vyšetřuje, co nehodu způsobilo.

Mluvčí stockholmského dopravního podniku uvedla, že není jasné, co bylo příčinou nehody. Avšak provozovatel autobusů už zahájil vyšetřování.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám