Hlavní obsah

Slovenská policie zmařila kanibalskou vraždu, oběť se přihlásila na internetu

Právo, Ivan Vilček (Bratislava)
Kysak
Aktualizováno

U východoslovenské obce Kysak postřelil v úterý 43letý muž policistu a sám skončil se střelným zraněním v nemocnici. Oba jsou v kritickém stavu. Muž, který na policistu střílel, je podezřelý z přípravy vraždy a kanibalismu.

Foto: Profimedia.cz

Slovenská policie

Článek

Jak potvrdil ministr vnitra Daniel Lipšic a policejní prezident Jaroslav Spišiak na mimořádné tiskové konferenci přímo na místě činu, muž podal přes internet inzerát, aby se přihlásil někdo, kdo by se nechal dobrovolně zabít a sníst.

„Přihlásil se mu občan Švýcarska, který však v poslední chvíli změnil názor a případ oznámil policii,“ uvedl Spišiak.

Na domluvené místo tak šel místo Švýcara policejní agent. Při setkání obou mužů došlo k hádce a policejní ostřelovači, ukrytí v nedalekém lese, zahájili palbu. Údajného kanibala zasáhli pětkrát, ale on navzdory tomu ještě dokázal zranit nasazeného policejního agenta. Těžce ho zranil, i když ho chránila neprůstřelná vesta.

Ostatky chtěl ukrýt v lese

Dohoda mezi pachatelem a potenciální obětí údajně zněla, že Slovák omámí Švýcara, následně ho bodne do srdce a rozčtvrtí.

„Muž měl u sebe nože, pilník a pepř. Pozůstatky Švýcara plánoval schovat v lese. Aby je nenašla lesní zvěř, chtěl části těla posypat kořením a postupně konzumovat,“ dodal Spišiak.

Muž pochází z obce Družstevná pri Hornáde. Policie zatím nepotvrdila ani nevyvrátila možnost, že muž v minulosti už někoho zavraždil a snědl.

Starosta obce Družstevná pri Hornáde Andrej Sabol o případu nemá žádné informace. „Policie mě zatím nekontaktovala, nevím, o koho se jedná,“ uvedl pro server tvnoviny.sk.

Údajný kanibal byl členem střeleckého klubu a legálně vlastnil čtyři zbraně. Při střelbě na policistu použil pistoli ČZ 75. Loni zastřelil Ľubomír Harman v Bratislavě sedm lidí. Byl rovněž členem střeleckého klubu, vlastnil několik zbraní a velké množství nábojů.

Reklama

Výběr článků

Načítám