Hlavní obsah

Další útočící žralok v Egyptě, tentokrát už zabíjel

Novinky,
Šarm aš-Šajch
Aktualizováno

V egyptském Šarm aš-Šajchu zaútočil žralok na šnorchlující Němku a zabil ji, uvedla BBC s odkazem na egyptské úřady. Je o pátý útok žraloka v oblasti oblíbené turisty, kam rádi jezdí i Češi.

Foto: Profimedia.cz

V Egyptě zabil žralok šnorchlující Němku. Ilustrační foto.

Článek

Žralok asi sedmdesátileté ženě ukousl levou nohu a pravé předloktí, sdělily AFP zdravotnické zdroje v populárním turistickém letovisku na pobřeží Rudého moře. Agentura AP napsala, že žena zemřela bezprostředně po útoku. Neštěstí se stalo v moři v lokalitě luxusních hotelů Naama Bay.

Egyptské úřady povolily potápění v Rudém moře v oblíbeném letovisku, když byli ve čtvrtek uloveni dva žraloci, kteří měli zaútočit na turisty z Ruska a Ukrajiny. V úterý a ve středu byli při útoku žraloka těžce zraněni čtyři lidé. Po útocích bylo doporučeno nekoupat se a zakázáno potápění.

Žraloci měli na délku 2,25 a 2,5 metru a odpovídali popisu jednoho ze svědků tragédie. Pitva měla zjistit, zda nemají v žaludku zbytky lidské tkáně.

Podle ředitele úřadu pro ochranu přírody Sinajského poloostrova v obou případech zřejmě útočil jeden a týž žralok. Menší žraloci obvykle na lidi neútočí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám