Hlavní obsah

Muž v Bratislavě střílel do oken paneláků, zabil šest lidí i sebe

Právo, Ivan Vilček (Bratislava)

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bratislava
Aktualizováno

Šest mrtvých a 13 zraněných si vyžádala pondělní střelba na jednom z bratislavských sídlišť. Neznámý muž střílel brokovnicí a samopalem do oken paneláků v městské části Devínska Nová Ves, později podle některých zpráv spáchal sebevraždu. Policie do skončení zásahu o obětech neinformuje. Místní rozhlas žádal obyvatele sídliště, aby nevycházeli z bytů.

Článek

„Na místě je šest mrtvých a 13 zraněných. Mezi mrtvými jsou čtyři ženy a dva muži. Střelec spáchal sebevraždu,“  řekla Právu Dominika Šulková z operačního střediska záchranné zdravotní služby. Policie až do skončení akce o počtu obětí neinformuje.

Foto: Ivan Vilček, Právo

Na místě střelby zasahuje bratislavská policie

K incidentu došlo v ulici Pavla Horova. Nasazena byla zásahová policejní jednotka. Střelec se zabarikádoval v jednom z bytů, podle některých zpráv byl pod vlivem alkoholu nebo drog. Jeho motiv není jasný.

Foto: Ivan Vilček, Právo

Zásahová jednotka slovenské policie v akci proti šílenému střelci v Bratislavě

„Jedná se o střelná zranění končetin a jeden člověk dostal zásah do hrudníku,“ uvedla Šulková ke zraněním postřelených. Na místě zasahuje policie a několik sanitních vozů.

Podle webu Sme.sk je je mezi zraněnými i pětileté dítě. Mluvčí bratislavské fakultní nemocnice řekla, že jeden ze zraněných má několik ran v břišní dutině.

Mohli jsme zemřít za bílého dne, děsí se lidé

„Vezl jsem manželku a našeho syna k lékaři, když se strhla střelba. Kulka prostřelila zadní okno u vozu a sklo zranilo syna. Hodinu jsme čekali na sanitku, protože policie uzavřela celé okolí. Nechápu za bílého dne jsme mohli všichni přijít o život,“ uvedl jeden z obyvatelů čtvrtě.

Foto: Reuters

Policejní zásah v bratislavské čtvrti Devínská Nová Ves

„Máma mi telefonovala, že nemám vycházet z domu, že se střílí. Říkala mi do telefonu, že stála na zastávce autobusu, když kousek od ní trefili jednoho muže do zad. Naštěstí se jí podařilo nastoupit do autobusu,“ uvedl další svědek.

„Seděl jsem u počítače a najednou jsem slyšel výstřely. Jedna z kulek zasáhla moji mámu, která stála u okna.“ řekl serveru Čas.sk mladý Jakub.

Šílení střelci v ulicích na Slovensku:
13. května 2003 - V Košicích neznámý maniak střílel z auta u železničního nádraží na nahodilé oběti z upravené vzduchovky. Postřelil dvě ženy. O měsíc dříve šílený střelec zranil v Košicích tři lidi.
18. října 2005 - Třicetiletý muž začal večer bezhlavě střílet z pistole po všech přítomných v restauraci v Rykynčicích na jihu Slovenska, zranil čtyři lidi a pak se sám zastřelil.
Zdroj: ČT

Reklama

Výběr článků

Načítám