Hlavní obsah

Tučňák z košické zoo se otrávil ropuchou

Právo, Ivan Vilček (Bratislava)

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bratislava
Aktualizováno

Uhynulý tučňák z košické zoologické zahrady snědl ropuchu. Ta byla pravděpodobnou příčinou jeho úmrtí. Jak upozornil regionální deník Korzár, ředitel košické zoo dal vedení města kopii pitevní zprávy, která tuto informaci neobsahovala. Vzdal se funkce ředitele. Město se omluvilo mladým návštěvníkům zoo za nařčení, že tučňákovu smrt způsobili házením kamenů.

Foto: Barbora Vaníčková, Novinky

Ilustrační foto

Článek

„Podle pitevní zprávy nebyly zjištěny žádné vnější zranění hlavy, ani lebeční kosti. Týrání zvířete nebylo dokázáno,“ uvedla policejní mluvčí Jana Demjanovičová.

Mluvčí zoo Eva Malešová tvrdila, že mladí návštěvníci zahrady minulý týden tučňáka ukamenovali. Záběry průmyslové kamery to však nedokázaly. [celá zpráva]

Ředitel košické zahrady Štefan Kollár po aféře odstoupil z funkce a požádal o ukončení pracovního poměru k 20. květnu, což primátor František Knapík přijal. Primátor byl už dlouho nespokojený s jeho prací. Kollár nabídl abdikaci už v pondělí, původně se ale o termínu odchodu ještě mělo jednat.

Tučňáky košická zoologická zahrada získala z Česka a Dánska v roce 2008. Z původního dvanáctičlenného hejna přežili jen tři jedinci. Zahrada minulý týden přivezla další dva kusy z Plzně.

Reklama

Výběr článků

Načítám