Hlavní obsah

Oklamte Čecha, vyzývá slovenské důchodce parodie na klip Mádla a Issové

Právo, Ivan Vilček (Bratislava)

Slovenský parodický videoklip apeluje na tamní prarodiče, aby využili návštěvy svých vnoučat z Česka ke svému prospěchu i k mírné pomstě. Autor satirického klipu Tomáš Hudák neskrývá, že se jedná o reakci na video herců Jiřího Mádla a Marthy Issové Přemluv bábu, v němž před dvěma týdny vyzvali mladé voliče, aby oslovili své starší příbuzné.

Článek

"Pokud byste věděli, že můžete změnit osud této země tím, že oklamete svého vnuka v Česku, neudělali byste to? No jasně, že ano. Tedy pokud nejste nějaký zk... moralista," paroduje Hudák známý klip.

"Ať už vyhraje v našich červnových volbách kdokoli, naše ekonomika je v pr... Stejně jako řecká, portugalská nebo česká. Zachránit nás mohou zahraniční investice. Tou zahraniční investicí může být i váš český vnuk,“ říkají Hudák a jeho kolega v parodii. Připomínají, že Čech zabloudí na Slovensko, pouze když jeho kamaráda zavalí lavina v Tatrách nebo kvůli koncertu No Name.

„Mladí Češi si opravdu myslí, že pokud se vám jednou za rok ozvou a slíbí, že se ukážou, tak vy budete volit tu jejich po... stranu. A to je naše šance," vyzývá v parodii Hudák. Autor parodie straší vnoučata žijící v Česku, že jejich prarodiče ještě mají československé občanství a hrozí, že budou volit Jiřího Paroubka. "Do týdne jsou u vás určitě jako na koni,“ dodává dvojice v klipu.

Rada, jak Čecha vyždímat

Autor videa radí prarodičům, jak pozvat vnoučata z Česka na Slovensko a pořádně je vyždímat. „Jděte s nimi na nákupy a předtím si postěžujte, co všechno vám v domácnosti chybí. Dopřejte si dobrý oběd v drahé restauraci. Jděte do kina. Využijte, že jsou tu autem a jeďte do lázní. Při návratu z lázní se tvařte, že hodně pospícháte. Naši policisté takové espézetky zkasírují velmi rádi,“ dodal Hudák.

Na závěr parodie konstatuje: „A odměna pro Vás, pokud sem dotáhnete své české vnuky? Ten, koho byste nakonec stejně volili, vám dá o tři eura vyšší důchod, vánoční příspěvek a růži k Mezinárodnímu dni žen.“

Reklama

Výběr článků

Načítám