Hlavní obsah

Známý britský módní návrhář McQueen nalezen mrtev

Londýn

Jeden z nejznámějších britských módních návrhářů Alexander McQueen byl nalezen mrtev dnes ráno ve svém bytě v centru Londýna. Potvrdila to mluvčí jeho společnosti bez dalších podrobností. Podle některých britských médií čtyřicetiletý návrhář spáchal sebevraždu.

Foto: Profimedia.cz

Britský módní návrhář Alexander McQueen

Článek

Jeho smrt přichází jen několik dní před zahájením londýnského týdne módy a měsíc před tím, než měl v Paříži předvést svou novou kolekci.

Podle bulvárního listu The Sun a televize Sky News byl nalezen ve svém bytě v londýnském West Endu oběšený asi v deset hodin ráno. Britská média dávají jeho smrt, která šokovala svět módy, do souvislosti s úmrtím jeho matky Joyce minulý týden.

McQueen byl nejmladší ze šesti dětí londýnského taxikáře. V 16 letech nastoupil do učení do tradiční krejčovské filmy Anderson and Shephard na londýnské ulici Savile Row. Postupně se vypracoval, založil svou firmu a začalo se mu říkat "chuligán britské módy". V roce 1996 se stal hlavním návrhářem pařížského módního domu Givenchy. Čtyřikrát se stal britským návrhářem roku a v roce 2003 dostal řád Britského impéria.

McQueen se netajil svou homosexualitou a označoval se za "růžovou ovci rodiny".

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám