Hlavní obsah

Podle cestujících jeli ve slovenském autobusu teroristé s výbušninami

– Bratislava
Právo, Ivan Vilček (Bratislava)

Cestující v bratislavském autobusu požádala řidiče, aby okamžitě zastavil, protože tři Arabové chtějí údajně vyhodit vůz do povětří na Přístavním mostě. Jak informovala televize Joj, řidič zastavil a přivolal policii. Pyrotechnici žádnou výbušninu nenašli.

Článek

Cestující na lince číslo 96 řekla řidiči, že slyšela rozhovor tří Arabů, kteří údajně plánují vyhodit autobus do povětří. Ostatní cestující okamžitě začali vidět v Arabech teroristy a chtěli za jízdy vyskočit z autobusu. Řidič proto raději zastavil.

„Ta žena vyděsila půl autobusu, lidé začali křičet, abych zastavil, že to určitě nechají vybuchnout na mostě,“ uvedl řidič.

Arabové se museli podrobit osobní prohlídce, ale policie žádnou výbušninu nenašla. Po prohlídce chtěli policisté vyslechnout ženu, která paniku způsobila. „Řekl jsem jim, že už odešla. Nemohl jsem ji držet násilím v autobusu,“ vysvětloval řidič.

Autobus pokračoval na své trase a tři Arabové odjeli z Bratislavy do Vídně, jak měli naplánováno. Bratislavský dopravní podnik doposud ještě podobný incident nezaznamenal.

Reklama

Výběr článků

Načítám