Hlavní obsah

Dva Češi zemřeli při čelní srážce v dálničním tunelu na Slovensku

Právo, Ivan Vilček (Bratislava)

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bratislava
Aktualizováno

Dva mrtvé Čechy si vyžádala čelní srážka linkového autobusu a terénního vozu, k níž došlo v neděli večer v dálničním tunelu Branisko na východě Slovenska. Nehodu nepřežili dva muži jedoucí v terénním autě. Potvrdil to mluvčí slovenské dálniční společnosti Marcel Jánošík.

Foto: Archiv, Právo

Tunel Branisko

Článek

Podle policejního mluvčího Daniela Džobanika při nehodě zemřel 40letý Čech z okresu Třebíč a další český občan. Příčinou nehody byl pravděpodobně mikrospánek řidiče terénního vozu. Vůz přejel do protisměru, rovnou pod kola linkového autobusu. Jeho řidič se pokusil srážce vyhnout, ale v tunelu neměl jak.

Tunel Branisko byl zatím zprovozněn pouze v jednom tubusu, v němž je obousměrný provoz. Proto zde mohlo dojít k čelní srážce.

Na místě zasahovali hasiči a záchranáři z Levoče. Hasiči museli vystřihávat řidiče autobusu. S těžkým zraněním byl převezen do nemocnice. Cestujícím linkového autobusu Slovenské autobusové dopravy Prešov se nic nestalo.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám