Hlavní obsah

Chataře přepadla medvědí rodina, odstrašil ji televizí a vysavačem

Právo, Ivan Vilček (Bratislava)

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bratislava

Rušnou noc prožil z pátku na sobotu slovenský chatař Laco Kulanga (60), kterého na Skalnaté chatě přepadla medvědice s mládětem. Když medvědice vešla do ložnice, chatař zesílil televizi a pustil vysavač. Jak uvedla televize Markíza, medvědici to vystrašilo a nechala ho na pokoji.

Článek

Medvědí rodinka zničila na chatě téměř vše. Rozbila okna, přes které vlezla do chaty, dostala se do kuchyně i do pokojů. Před uložením se k zimnímu spánku hledala jídlo.

Jak uvedla televize, chatař vůbec nepije tvrdý alkohol, ale medvědí rodinka ho tak vystrašila, že si musel vypít. „Když mu obrovská medvědice vyrazila dveře v ložnici a řičela nad postelí, byla to absolutní bezmocnost,“ uvedla televize. „Byl to šok,“ přiznal Kulanga.

Chatař zesílil televizi a medvědice couvla. „Z ložnice odešla, až když na smrt vystrašený muž zapnul vysavač. Mlaskání se z kuchyně ozývalo ještě desítky minut. Medvědí rodinka zničila a zkonzumovala téměř vše,“ dodala televize.

Podle ochranářů měl chatař velké štěstí. Další dny a noci však mohou být na Skalnaté chatě ještě pořádně rušné.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám