Hlavní obsah

Neznámý útočník odpálil bombu ve slovenské továrně a sám zemřel

Právo, Novinky, Ivan Vilček (Bratislava)

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Topoľčany
Aktualizováno

V továrně ve slovenských Topoľčanech vybuchla v úterý bomba. Při explozi zahynul útočník, který bombu odpálil. Zranění utrpělo dalších pět lidí, jeden z nich je ve vážném stavu.

Článek

Policejní prezident Ján Packa potvrdil, že při útoku zemřel pachatel. „Do firemní prodejny přišel neznámý muž. Chvíli debatoval se zaměstnanci a když odcházel vybuchla bomba, kterou měl pravděpodobně u sebe,“ uvedl Packa. Identifikace pachatele není možná vzhledem na stav těla po explozi. Packa potvrdil, že muž byl Slovák.  

S verzí o nastražené bombě přišli jako první přivolaní hasiči.

Nahlášen byl výbuch plynu

"Byl nahlášen výbuch plynu. Po příjezdu na místo ale byla tato verze vyloučena. Pravděpodobně šlo o výbuch nástražného systému," uvedl pro televizi TA3 mluvčí nitranských hasičů.

Výbuch se v továrně v městské průmyslové zóně udál krátce po poledni. Tlaková vlna rozbila na budově všechna okna a fabrika začala hořet. "Požár byl rychle uhašen," uvedl pro agenturu TASR operační důstojník topoľčanských hasičů Jozef Burza. 

Na místě bylo několik desítek hasičů, záchranářů a policistů. Záchranářský vrtulník odvezl do Bratislavy 28letou ženu, která utrpěla popáleniny na 30 procentech těla. Další ženu ve věku 55 let a tři muže ve věku 35 až 50 let hospitalizovali v místní nemocnici s pohmožděninami a lehčími popáleninami.

Doručený balíček a pochybný majitel

Podle svědků přinesl neznámý muž v dopoledních hodinách do firmy balíček, který převzala majitelova matka. Podle serveru tvnoviny.sk patří firma podnikateli Jozefovi Mišenkovi, kterého spojují s podsvětím. Loni v červnu ho unesli falešní policisté a rodina za něj vyplatila výkupné tři milióny korun. Oficiálně však jako jednatel firmy nefiguruje.

Továrna v Topoľčanech vyrábí plastová okna a dveře.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám