Hlavní obsah

Britský europoslanec navrhl potápět lodě imigrantů

Novinky, rei

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Londýn

Evropská unie by měla potápět lodě s nelegálními přistěhovalci, ještě než dorazí k břehům starého kontinentu. V rozhovoru pro stanici BBC to řekl europoslanec a šéf Britské národní strany (BNP) Nick Griffin.

Foto: Profimedia.cz

Nick Griffin

Článek

Griffin uvedl, že EU musí být vůči běžencům ze subsaharské Afriky velmi tvrdá. Na dotaz, co by se mělo stát s lidmi na palubách lodí, odpověděl: "Hoďte jim záchranný člun, mohou zpátky do Libye.“

Upřímně, potřebují pár těch lodí potopit.
Nick Griffin

Na námitku novináře, že Evropská unie by neměla vraždit na moři lidi, Griffin odvětil: "Neřekl jsem, že by někdo měl být na moři zavražděn - říkám, že by měly být potopeny lodě... Evropa musí dříve nebo později uzavřít své hranice, nebo prostě bude zaplavena Třetím světem.“

Ze subsaharské Afriky zamíří za novým životem v Evropě ročně tisíce lidí. Jen k břehům Itálie za loňský rok dorazilo téměř 37 000 lidí, což bylo o 75 procent více než v předchozím roce, uvedla britská stanice.

Evropský parlament bude o přistěhovalecké a azylové politice rozhodovat na podzim.

Reklama

Výběr článků

Načítám