Hlavní obsah

Berlusconi má problém: fotografie z večírků, má na nich být i nahý Topolánek

– Řím • Aktualizováno
Právo, ČTK, DPA, vpl

Italský premiér Silvio Berlusconi (72), který se kvůli vztahům k výrazně mladším ženám dostal do potíží, chce zabránit zveřejnění fotografií z večírků na jeho luxusní vile u Porta Rotonda na Sardinii. Mezi fotkami je podle zprávy italského deníku La Stampa i tehdejší český premiér Mirek Topolánek, a to nahý.

Foto: Marco Valdo , Reuters

Italský premiér Silvio Berlusconi

Článek

Berlusconi už zaslal italským úřadům požadavek na ochranu soukromí pro případ zveřejnění asi 700 snímků, které v jeho vile pořídil od května 2008 do letošního ledna fotograf Antonello Zappaddu.

Berlusconiho právník Niccoló Ghedini řekl listu Corriere della Serra, že premiéra vedla k žádosti o ochranu osobnosti skutečnost, že "nejméně jeden snímek zachycoval bývalého českého premiéra Topolánka nahého v zahradě vily".

"Byly tam i Topolánkovy děti, ale člověk nikdy neví, co by z toho noviny udělaly," prohlásil právník.

Kromě premiéra je prý na snímcích i český ministr. V Itálii byl společně s Topolánkem na dovolené tehdejší ministr dopravy Aleš Řebíček.

Berlusconi má problém s mladými dívkami

Paparazziho objektiv zvěčnil silvestrovské oslavy, na nichž nechyběla tehdy ještě neplnoletá neapolská studentka Noemi Letiziová. Právě vztahem svého manžela s dívkou zdůvodnila svou žádost o rozvod Berlusconiho žena Veronica. Na některých snímcích jsou vidět v parku u vily mladé ženy v plavkách, přičemž některé z nich nemají podprsenky.

Jiné fotografie zachycují českého expremiéra Mirka Topolánka a jeho delegaci při návštěvě Berlusconiho vily loni v květnu.

Premiér prý hájí právo na soukromí

Fotograf nabídl snímky Berlusconiho týdeníku Panorama za 1,5 miliónu eur (40 mil. korun). Ten nabídku odmítl, takže se Zappaddu obrátil na britské bulvární deníky a francouzské týdeníky.

"Fotografie vznikly bez mého souhlasu a lidé, které zachycují, byli mými hosty. Fotografie narušily tudíž nejen moje soukromí, ale i soukromí mých hostů,“ poukazuje ministerský předseda. Fotograf namítl, že snímky vznikly legálně, na volném prostranství, které nelze označit za součást vily.

Zappaddu už předloni prodal časopisu Oggi fotografie Berlusconiho v parku jeho vily na Sardinii ve společnosti pěti mladých, pohledných žen. Na jedné z nich se Berlusconi prochází ruku v ruce s rudovláskou, na jiné mu sedí dvě společnice na klíně.

Berlusconiho soukromý život v posledních týdnech v Itálii přerostl ve státní aféru. Skandál kolem jeho tajuplného vztahu s Letiziovou a krach jeho manželství spustily nevídanou lavinu. Italská média prakticky denně zveřejňují podrobnosti o jeho vztahu k mladým ženám, jimž obstarával role ve filmech a v televizi a zařizoval politickou kariéru.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám