Hlavní obsah

Dvouletý "řidič" přejel v Dánsku svou matku

– KODAŇ

Nedostatečný dohled nad dvouletým synem v zaparkovaném autě se v sobotu nevyplatil třiadvacetileté dánské matce z města Stövring na Jutském poloostrově. Chlapec se dostal za volant, auto nastartoval a matku, vyndávající nákup ze zavazadlového prostoru přejel. Žena skončila v nemocnici se zlomeninami rukou, nohou a žeber.

Foto: Dana Kysučanová, Novinky

Článek

Matka se podle dánského deníku Ekstrabladet právě přijela z nákupu. Vystoupila z auta, aby ze zavazadlového prostoru vyložila nákupní tašky. Její dvouletý chlapec však zůstal nepřipoután ve voze a dostal se až za volant. Zvlášť se mu zalíbila hra s klíčem, který zůstal v zapalování.

Když se auto, které mělo zařazenou zpátečku, chlapci podařilo nastartovat, poskočilo tak, že matku srazilo přimáčklo ke zdi.

Zaklíněné ženě museli pomoci sousedé, kteří nehodu zpozorovali - aby zraněnou uvolnili úplně, museli navíc narychlo přivolaní záchranáři vozidlo převrátit na bok. "Poučení, jež si lze z tohoto neštěstí vzít, je v tom, že rodiče nikdy nemají nechávat klíčky v zapalování, je-li dítě v autě samo," zdůraznil důstojník dánské policie Poul Bads Berg.

Nehoda dvouletého "řidiče" je přitom v Dánsku v tomto týdnu již druhou - ve středu totiž dvouletá holčička při nehodě s podobným průběhem na malém dánském ostrově Als zranila svého čtyřletého bratra. V tomto případě šlo o zcela nový automobil a rodiče děvčátku dovolili, aby si hrála s ovládáním, aniž by sami přesně znali všechny technické finesy vozu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám