Hlavní obsah

Části německých turistů zachránila život istanbulská průvodkyně

Istanbul

Počet německých obětí pondělního bombového atentátu v Istanbulu mohl být mnohem vyšší, kdyby bleskově nezareagovala turecká průvodkyně, která na ně v poslední chvíli zakřičela, aby utekli. Uvedly to v úterý turecký listu Hürriyet.

Foto: Murad Sezer, Reuters

Turečtí policisté na místě výbuchu v Istanbulu

Článek

Průvodkyně Sibel Şatıroğluová doprovázela převážně německé turisty do centra města na náměstí ve čtvrti Sultanahmet, kde se nachází Theodosiův obelisk starý 1600 let.

Zaskočil ji podivný zvuk. „V mojí skupině bylo 20 až 25 lidí, když jsem zaslechla podivné lupnutí. Zvuk mi nepřipadal normální, a tak jsem se ohlédla doleva a doprava. Všimla jsem si neznámého mladého člověka, který vypadal jako Turek v současném oděvu, ale byl vousatý,” řekla průvodkyně.

„Uviděla jsem, jak odkládá předmět připomínajíc nálož. Zakřičela jsem na turisty německy Laufen weg! Všichni začali utíkat. V tu chvíli došlo k explozi,“ vylíčila osudný okamžik.

Atentát si v úterý dopoledne vyžádal deset obětí, z nichž osm byli němečtí turisté, devátá Peruánec. Z patnácti zraněných je devět Němců. [celá zpráva]

Související téma:

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Atentát spáchal Syřan narozený v roce 1988 v Saúdské Arábii, který teprve nedávno dorazil do Turecka.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám