Hlavní obsah

Trump spojil Cruzova otce s vraždou J. F. Kennedyho

New York

Mezi soupeři o republikánskou kandidaturu do amerických prezidentských voleb se rozhořel další ostrý spor. Newyorský magnát Donald Trump zaútočil na otce svého soka Teda Cruze, kterého dal do souvislosti s Lee Harveym Oswaldem, vrahem prezidenta Johna Fitzgeralda Kennedyho. Cruz označil Trumpa za patologického lháře a narcistu.

Foto: Jonathan Ernst, Reuters

Archivní společná fotografie dvou velkých soupeřů Ted Cruze (vpravo) a Donalda Trumpa.

Článek

Trump v televizi Fox News odkázal na zprávu v bulvárním deníku National Enquirer, že Cruzův otec Rafael byl zachycen na fotografii, jak Oswaldovi v roce 1963 předává leták podporující komunistickou Kubu.

Rafael Cruz se na Kubě narodil a v mladém věku byl stoupencem Castrovy revoluce, než odjel studovat do USA. Sám Ted Cruz se narodil v Kanadě.

Ten člověk je patologický lhář. Nerozlišuje mezi pravdou a lží.
Ted Cruz o Donaldu Trumpovi

„Víte, že jeho otec byl s Lee Harveyem Oswaldem ještě předtím, než Oswalda zastřelili... Co to znamená? Těsně před zastřelením a nikdo o tom nemluví,“ prohlásil v televizi Trump. Lee Harvey Oswald byl po atentátu z listopadu 1963 označen za vraha prezidenta Kennedyho. Dva dny po jeho zadržení ho během převozu do věznice zastřelil Jack Ruby.

Cruz: Můj otec je Elvis a zabil Kennedyho

„Řeknu vám, co si doopravdy myslím o Donaldu Trumpovi. Ten člověk je patologický lhář. Nerozlišuje mezi pravdou a lží. Lživé je prakticky každé slovo, které vypustí z úst. A jeho taktikou je vinit ze lží ostatní,“ prohlásil Cruz.

„Ano, můj otec zavraždil Kennedyho a je to ve skutečnosti Elvis (Presley),“ dodal texaský senátor ironicky.

Trump je v Indianě velkým favoritem a Cruzova prohra by mohla ukončit naděje texaského senátora na získání nominace. Podle průzkumů by měl Trump vyhrát rozdílem nejméně deseti procentních bodů a podle většinového systému hlasování by měl získat velkou většinu z 57 delegátů, o kterých se dnes rozhoduje.

Reklama

Související články

Před 50 lety zastřelili Kennedyho

Ta zpráva před půl stoletím obletěla za pár minut celý svět. Snad všichni od té doby viděli záběry z posledních vteřin života prezidenta Spojených států Johna...

Výběr článků

Načítám