Hlavní obsah

Bývalý premiér Tošovský v USA boural ve ferrari

Josef Tošovský, premiér úřednické vlády z období 1997 až 1998 a někdejší guvernér České národní banky, měl v USA nedaleko Washingtonu, D.C. vážnou nehodu, napsal v úterý server Aktuálně.cz. Podle tamější policie přehlédl menší kolonu aut a těsně před ní strhl své Ferrari 599 přes dvojitou čáru do protisměru. Tam smetl auto s 57letým řidičem, odrazil se od něj a trefil ještě další dva vozy.

Foto: Fairfax County Police Department

Havarované ferrari Josefa Tošovského na silnici v Georgetown Pike

Článek

Nehoda se stala 16. dubna kolem 08.15 místního času na silnici u Georgetown Pike. „Řidič přejel přes kopec a uviděl před sebou stojící auta za vozidlem, které chtělo odbočit doleva na Towlston Road. Aby se vyhnul srážce, přejel řidič přes dvojitou žlutou čáru a čelně se srazil Acurou RSX, kterou řídil 57letý muž,“ popisuje zpráva na webu policejního oddělení ve Fairfax County.

Ferrari se poté ještě srazilo s BMW a vrazilo také do nákladního vozu. Skončilo zcela zdemolované. Tošovský zřejmě vyvázl bez zranění. V autě s bývalým premiérem seděl 36letý spolujezdec. S lehčími zraněními ho záchranná služba převezla do nemocnice, stejně jako dvoučlennou posádku acury, s níž se Tošovský střetl v protisměru.

Foto: Fairfax County Police Department

Havarované ferrari Josefa Tošovského na silnici v Georgetown Pike

Policie informovala, že Ferrari 599 z roku 2007 řídil 65letý „Josef Tosovsky” z Washingtonu, D.C. a že byl obviněn za bezohlednou jízdu.

Foto: Dorian Hanuš, Právo

Josef Tošovský na snímku z roku 2004

Expremiér a první guvernér České národní banky (ČNB) od roku 2000 řídí Institut finanční stability v Basileji, který je součástí Banky pro mezinárodní vyrovnání plateb (Financial Stability Institute of the Bank for International Settlements).

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám