Hlavní obsah

Hrdost Američanů na USA významně klesla, třetina by odešla jinam

Právo, roš

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Washington

Třetina Američanů z řad občanů narozených v USA a emigrantů by zvážila odejít do jiné země, přičemž počet těch, kdo jsou hrdi na to, že jsou Američané, klesl ze 70 procent v roce 2003 na nynějších 54 procent. Vyplývá to z průzkumů, které k letošnímu 239. výročí Dne nezávislosti USA (4. července) provedly platební společnost TranferWise a Gallupův institut.

Foto: Profimedia.cz

Článek

Lidé ve věkové skupině 18 až 34 let by se myšlenkou usadit se jinde zabývali dokonce z 55 procent. Občanství se však skutečně loni zřekl jen nepatrný zlomek z celé skupiny, a to 3415 osob.

Zatímco do roku 2010 jich bývalo méně než tisíc, od té doby jsou počty každým rokem vyšší. Jejich důvody v zásadě kopírují v opačném sledu příčiny, pro které jiní naopak zůstat v USA chtějí, nebo jim vadí méně.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Od daní, stavu kultury a demokracie až po rodinu a vztah k vlasti. Rekordní počet sedmi z deseti občanů hrdých na to, že jsou Američané, se kryje s invazí do Iráku (2003), již mnozí na vlně vlastenectví vnímali jako součást odvety proti extremismu a terorismu nedlouho po útocích z 11. září 2001.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám