Hlavní obsah

Ruské bliny vyrážejí do boje o Manhattan

Právo, brw

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tradiční ruské bliny bude na Manhattanu nabízet ruský řetězec rychlého občerstvení Těremok. Tenké palačinky se sladkou i slanou náplní se budou od podzimu prodávat ve dvou jídelnách za čtyři až deset dolarů za kus (zhruba 97 až 243 Kč).

Foto: Profimedia.cz

Řetězec rychlého občerstvení Těremok

Článek

Podle Michaila Gončarova (45), zakladatele řetězce, se přesné složení náplní, které by se trefily do americké chuti, teprve zvažuje. Na blinech pro Američany ale určitě bude něco, na co se v jídelnách v Rusku nedá narazit – javorový sirup. Pokud bude americká mise úspěšná, měl by se řetězec objevit také v Německu, Británii a Číně. „Sázíme na profesionalitu, laskavost a péči. Tyto hodnoty si cení celý svět,“ prohlásil Gončarov.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Těremok má zhruba tři stovky jídelen v Moskvě a Petrohradě. Loni utržil 6,5 miliardy rublů (zhruba 2,9 mld. Kč), letos mu tržby za první čtvrtletí meziročně stouply o pětinu. Americká stanice CNN řetězec, který kromě blinů nabízí také pelmeně, boršč, pohankovou kaši a další ruské speciality, před časem zařadila mezi nejlepší sítě rychlého stravování mimo USA.

V boji s ruskými restauracemi na Manhattanu by mu mělo pomoci i zařazení na žebříček rychlého občerstvení v listu USA Today. Gončarov, který do newyorských jídelen už investoval statisíce dolarů, bude s konkurencí bojovat bliny podle tajných receptů své matky, která má v řetězci na starosti kontrolu kvality.

McDonald’s vtrhl do Ruska před 25 lety
První McDonaldʼs byl v Moskvě otevřen v lednu 1990
Předcházelo tomu 14 let jednání se sovětskými úřady
Na ruském trhu se později uchytil i řetězec Burger King

Reklama

Výběr článků

Načítám