Hlavní obsah

Americká televize v reportáži ukazovala mapu Československa

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

New York

Americká televizní společnost msnbc před pátečním prohlášením prezidenta Baracka Obamy k událostem na Krymu oživila Československo, které se s koncem roku 1992 rozdělilo na Českou republiku a Slovensko. Federace Čechů a Slováků, i když zmenšená jen na území Slovenska, se objevila na mapce, na které stanice divákům přibližovala východoevropský region a polohu Krymu.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Stanice se tak na internetu postarala o rozruch. Někteří uživatelé Twitteru jí doporučili aktualizovat mapové podklady, neboť svým vysvětlením uvádí ostatní jen ve zmatek. Další zase spekulovali, že televize má možná informace o chystaném spojení Prahy a Bratislavy, které se na veřejnost ještě nedostaly.

K obdobným "nepřesnostem" čas od času v médiích dochází. Například CNN si před časem popletla polohu Švýcarska, když alpskou konfederaci umístila do české kotliny. Jindy zase CNN přesunula do sousedství Česka Irák, kterým nahradila Německo.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám