Hlavní obsah

Hvězda Beyoncé má problém, výročí svatby slavila na Kubě

Právo, BBC, aa

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pohnat americkou „národní“ hvězdu Beyoncé (31) před vyšetřovací komisi se chystá dvojice kongresmanů za Floridu. Zřejmě bez státního povolení navštívila Kubu.

Foto: ČTK/AP

Beyoncé s manželem Shawnem Carterem alias Jayem-Z v Havaně

Článek

Zákaz vycházející z půlstoletí trvající blokády ostrova sice ročně porušují statisíce Američanů, zpěvačka je ale příliš populární – nejen proto, že na lednové inauguraci prezidenta Obamy zpívala národní hymnu.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Beyoncé se s manželem, raperem Shawnem Carterem alias Jayem-Z, koncem minulého týdne objevila v Havaně, kam přiletěli oslavit páté výročí svatby. Fotografie agentur neunikly pozornosti dvou republikánů ve washingtonském Kongresu, představitelům kubánské proticastrovské komunity Ileaně Ros-Leithinenové a Máriovi Díaz-Balartovi.

V neděli se oficiálně obrátili na vládu, zda Beyoncé k cestě dostala povolení, a v záporném případě ji hodlají obvinit z porušení embarga. „Dolary utracené turisty na Kubě jsou zdrojem peněz pro represivní mašinérii utlačující kubánský lid,“ napsali ve své stížnosti.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám