Hlavní obsah

Žena denně vypila sedm litrů coly. Přispělo to k její smrti, tvrdí lékaři

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Wellington

Pravděpodobně zvyk vypít denně v průměru 7,5 litru coca-coly přispěl k úmrtí jedné ženy na Novém Zélandu. O neobvyklém návyku s možná neblahými následky informuje agentura AP. Světový výrobce sycených nápojů upozornil s poukazem na odborníky, že nebezpečné pro zdraví člověka je nadměrné požívání jakékoliv tekutiny včetně vody.

Foto: Profimedia.cz

Žena denně vypila sedm až deset litrů coly.

Článek

Teprve 30letá Natasha Harrisová z Invercargillu zemřela po srdečním záchvatu v roce 2010. A patologové nyní přišli s vysvětlením, že zřejmě trpěla hypokalemií, nedostatkem draslíku v krvi, což u ní způsobila osm let trvající nadměrná konzumace coca-coly a všeobecně nedostatečná výživa.

Partner osminásobné matky uvedl, že někdy pila až deset litrů běžné coca-coly denně. Také málo jedla a kouřila kolem 30 cigaret denně.

Podle Natashiny sestry, kterou citoval novozélandský tisk, sice žena osobně o svůj stav příliš nepečovala, ale děti nijak nedostatkem potravy a jiných věcí netrpěly. Sestra odpovědnost za Natashinu smrt na nápojový gigant nesvaluje.

Mluvčí společnosti Coca-Cola Oceania Karen Thompsonová prohlásila, že produkty firmy jsou bezpečné.

Upozornila, že prý i požívání nadměrného množství obyčejné vody může být smrtící. Odbornice na výživu z univerzity v novozélandském Otagu Lisa Te Morengová uvedla, že nadměrné požívání jakéhokoliv typu tekutin v chladném klimatu by pravděpodobně vyvolalo potíže s vyvážeností lidského organismu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám